Ava Schmitt, illustrator
"Tex is daadkrachtig en flexibel, super veelzijdig, energiek, snel en slim. In haar werk kan ze zich heel goed verplaatsen in wat een klant vraagt. Verder ziet Tex snel de grote lijnen. Haar communicatie is conceptueel sterk."

 

Natascha Hanegraaf, vml. directeur De Ploeg
“Tex is niet alleen uiterst creatief, maar ook punctueel en zakelijk. En niet in de laatste plaats: ze is gewoon een heel prettig persoon om mee te werken.”

 

Saskia Roest vml. directeur Mediamaal
“Tex is een krachtig en eigenzinnig creatief denker.”

 

Adriana Adriaanse, interim interne communicatie
“Wil je een originele ‘one of a kind’ aanpak voor een super persoonlijke site met het accent op visie en missie?
Ik heb dat bij Tex Rijders gekregen. De resultaten zijn er naar en dat hoor ik regelmatig. Grafisch en journalistiek van unieke kwaliteit.”

/ home
/ beeld
/ woord
/ texposure
/ portfolio
/contact

Wie gaat verleiden, wil weten wat erbij komt kijken. Hormonen? Niet in eerste instantie. Mijn -en jouw- pakketje overtuigingen speelt de hoofdrol. Mijn ideeën over mooi, lekker, spannend, werken als een magneet. Andere indirectere ideeën doen dat net zo goed. Die Porsche is niet verleidelijk an sich, die Porsche appelleert aan mijn wens dat ik wil dat anderen me zien. Die Porsche is een bewijs dat ik succesvol ben en hij versterkt mijn onderliggende gedachte dat ik dan pas waardevol ben. Naast onze eigen pakketjes is er een gemeen-schappelijk pakket. Lang waren mannen verantwoordelijk voor de invulling -als beslissers en makers van media. Met steeds meer vrouwen op strategische media posities, komt daar beslist een draai aan. Spannend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martijn Pott, commercieel man IMD
"Tex werkt gestructureerd, is dedicated to the job, flexibel en denkt mee. Een projectmatige samenwerker. Dat kunnen natuurlijk meer communicatiespecialisten zeggen, maar wat Tex echt onderscheidt van de rest is haar luisterend vermogen. Ze zorgt voor een resultaat dat staat! Wat ons betreft is de website die Tex voor ons heeft gemaakt een schot in de roos!"

 

Dit ben ik echt
Ik dacht zo...... natuurlijk kan ik zitten broeden op dé nieuwe, perfecte tekst om mezelf te verkopen, alleen is daaraan toch weer een beperkte houdbaarheidsdatum gekoppeld. Daarbij komt dat ik zoveel verschillende talenten in huis heb, dat ze niet in één behapbaar stukje tot hun recht kunnen komen. Dus...... dat ga ik deze keer eens anders doen. De komende tijd schrijf ik elke dag een stukkie tekst om mezelf vanuit mijn volledige innerlijke rijkdom te branden;) Ik de lol van het schrijven, jij de lol van het puzzelen en samenstellen van de meest waardevolle Tex die ik voor jou kan betekenen. Mooie bijkomstigheid is dat ik de stroom van het leven op die manier kan vangen. Ik stroom natuurlijk mee met de veranderingen in de wereld. Als ik dat niet zou doen, zou ik al snel een stuk antiek zijn.

Samenwerken voor een mooi resultaat is voor mij belangrijker dan een mooi resultaat. Ik ben in beweging. Van ego naar iets groters. Ik voel dat ik iets bij te dragen heb, iets anders dan een logo of website. Het gaat bij mij vooral om inhoud -ja, zelfs bij een logo- en ik merk dat ik die inhoud voorrang wil gaan geven in mijn bezigheden.

Inhoud, waar heb ik het dan over? Verantwoordelijkheid, verbinding, het grotere geheel. Ik kan de wereld niet redden, ik kan wel bijdragen aan meer bewustzijn. Om te beginnen bij mezelf. Erachter komen wat ik echt belangrijk vind. Welke behoefte er ligt er als fundament. Die gaat over de moeite waard zijn, over een zinvol gevoel. Samen hoort daar beslist bij voor me en tegelijkertijd vind ik dat moeilijk, eerlijk is eerlijk.

Volgens mij ben ik behoorlijk intuïtief in mijn werk. Hoe meer ervaring ik krijg (ik werk nu bijna tien jaar als communicatie ontwerper), des te groter wordt mijn vertrouwen op de ingevingen die plop, zomaar in het hoofd lijken te vallen. Enkele jaren geleden liep ik nog een heel rijtje goede-idee-bevordende-activiteiten af als ik een naam of logo voor een bedrijf mocht bedenken. Tegenwoordig schrijf ik met grote letters concept in mijn agenda op de datum dat het idee er moet zijn en wacht ik af. Het komt altijd. Op tijd. Net zó werkt het bij interviewen. Niks A4tje boordevol vragen. Hooguit één of twee vragen die om míjn nieuwsgierigheid draaien. Ik vertrouw erop dat het verhaal dat naar buiten wil komen, komt. Wat zou ik sturen? Ik ontvang liever wat er ontstaat. Iedereen blij en vooral de geïnterviewde want die heeft mogen zeggen wat hij wou.

Mijn programmeurs verzuchten wel eens dat ze het graag rechttoe rechtaan aangeleverd krijgen. Zij werken graag binen een vaststaand stramien, ik werk liever naar een evenwichtig geheel toe waarin afwisseling én eenheid belangrijk zijn. Heb laatst geopperd dat we misschien wordpress thema 's moeten bouwen samen ;-) Mezelf nog verder oefenen in het samengaan van ethiek en efficiëncy, nooit weg.

Body en mind, holistische geneeskunde, MVG -maatschappelijk verantwoord genezen-, energetische geneeskunde, paradigmashift, quantumtheorie, samenwerken, integratieve gezondheidszorg, intentie, bijdragen aan het grotere geheel, van ego naar iets groters, op maat gemaakte ontwerpen, eigenzinnige keuzes, intuïtieve verbinding, onderzoekende geest, toegewijd, eerlijk, direct, vasthoudend, gevoelig, nieuwsgierig, uitdagend, veeeeelzijdig, Soms denk ik dat ik een tikkie schizo ben, maar dat maakt het juist wel leuk. Never a dull moment!Ik ben vol energie, een jonge hond als ik bezig ben met inspirerende dingen. Ik kan blij worden van een mailtje of een glimlach op straat en tegenwoordig werkt het steeds vaker ook andersom. Dat ik blij een vrolijk mailtje verstuur of een passant een vette glimlach schenk. Denken over het leven, dat hoort wel bij mij. Een van mijn huidige vragen is wat ik belangrijk vind om mijn kinderen te leren. Daarover zei ik laatst iets in de trant van dat het niet nodig is om te bedenken wat je wilt worden. Dat het veel belangrijker is om te doen wat je leuk vindt en dat je dan vanzelf wel een keer iets wordt. Toch?

Ik ben leuk. Ik ben origineel. Ik ben lief. Ik ben de afgelopen 14 maanden sterker, realistischer en zelfverzekerder geworden. Dat kon alleen nadat ik het absolute dieptepunt had bereikt. Nothing left to lose, een betere uitgangspositie kon ik niet hebben om nieuwe keuzes te maken. Persoonlijke groei is al een paar jaar een belangrijk item. Drie stappen vooruit, twee achteruit, zo gaat dat met gewoontes en patronen. Avatar heeft enorme verandering teweeggebracht. Ik kan nooit meer in de slachtofferrol gaan zitten -verdomme;)

Tribe gezocht. Ik weet zeker dat ie er is. Er zijn duizenden mensen die net als ik meer erkenning willen voor holistische geneeswijzen. Ik ga ze leiden. Ik durf op te staan en wat stof te laten opwaaien. Watch me go.

Personal branding voor zwevers. Ik wil een duurzame gezondheidszorg en help daarom geneeskundige alternatieven bij de communicatie met de buitenwereld. Die moet naar mijn idee scherp, eigenzinnig en modern. Opdat de alternatieve geneeskunst het alternatieve imago ooit zal afschudden.

Curriculum in een notedop: Academie voor de Journalistiek in Tilburg, afgestudeerd in Schrijvende Pers en Voorlichting; freelance journaliste; pr-vrouw; als zevenjarige dromend van kinderboekenschrijfster worden; als vierenveertigjarige moeder blij dat ik kinderboeken kan voorlezen;-)

 

 

texposure